Хімікати в річку потрапили з автівки / фото ukraina.ucoz.com

За фактом забруднення водойми у селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області, що є притокою річки Рось, поліція відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Читайте такожНа Харківщині на березі річки знайшли 150 мішків з тушами курей

Відео дня

Зазначається, що забруднення сталось внаслідок аварії за участі автомобіля Mercedes Sprinter та розгерметизації частини ємностей з хімічними речовинами, які використовуються для обробки сільськогосподарських рослин.

«Встановлено, що хімікати були викрадені з фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів. Внаслідок загоряння автомобіля сталася розгерметизація частини ємностей з хімічними речовинами, внаслідок чого певна кількість речовини вигоріла та потрапила в водойму», – повідомили у поліції.

У зв’язку із цим правоохоронці відкрили кримінальне провадження за двома статтями – ч.1 ст.242 ККУ (Порушення правил охорони вод) за ч.3 та ч.5 ст.185 КК України (крадіжка). 

Також у поліції закликали громадянам тимчасово утриматись від купання та вилову риби в акваторії річки Рось.

Як повідомляв УНІАН, у селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області відбулося ДТП, в результаті якого автомобіль з хімікатами впав у річку Рось, яка протікає кількома областями, зокрема, Київською.