В результаті пожежі в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров'я загинули шість осіб, в числі яких - медична сестра.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив начальник Головного управління Нацполіціі в Одеській області Олег Бех. За його словами, в будівлі перебувала 51 особа - пацієнти і троє співробітників, зокрема, медсестра і санітарки.

Як зазначив Бех, на місці пожежі було виявлено чотири мертві людини - троє пацієнтів і медична сестра. За попередніми даними, шестеро пацієнтів були госпіталізовані у важкому стані, з яких двоє померли в лікарні.

Джерело спалаху імовірно знаходилося в районі входу в корпус.

За словами Беха, попередня правова кваліфікація НП - ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. При цьому начальник главку додав, що, якщо причиною пожежі буде встановлено підпал, справу перекваліфікують на ст. 115 (умисне вбивство).

Читайте такожВ Одесі сталася пожежа у психіатричній лікарні: є загиблі і постраждалі (відео, фото)

Як повідомили в прес-службі Головного управління ДСНС в області, 21:44 надійшло повідомлення про загоряння у відділенні №7 Одеської обласної клінічної лікарні №1. Підрозділи були автоматично спрямовані за підвищеним номером виклику «Пожежа РАНГ 2».

«У 21:51 по прибуттю пожежно-рятувальних відділень було встановлено загоряння даху одноповерхового дерев'яного будинку відкритим полум'ям на площі 500 кв. м», - повідомили у відомстві.

Під час гасіння пожежі було евакуйовано 15 осіб. На місці пожежі виявлено четверо загиблих. Ще три людини у важкому стані, вони отримали отруєння продуктами горіння госпіталізовані.

На гасіння пожежі від ДСНС було залучено 12 одиниць техніки та 57 чоловік особового складу. В 22:53 пожежа локалізована, о 23:19 її вдалося ліквідувати.

Причина пожежі та загибелі людей встановлюється.

Фото facebook.com/gunp.odessa

Як повідомляв УНІАН, у понеділок ввечері загорівся один з корпусів психіатричної лікарні (обласного медичного центру психічного здоров'я), розташованої на вул. Воробйова.