Напад стався під час зустрічі з виборцями / фото: УНІАН

 На позафракційного народного депутата Борислава Березу скоєно напад в Києві, поліцейські затримали підозрюваного.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, під час зустрічі Берези з виборцями правопорушник розпилив в обличчя депутата сльозогінний газ.

Читайте такожВ Одеській області знайшли повішеним чоловіка, який стріляв у нардепа від БПП

Відео дня

«Подія трапилася на вулиці Данькевича в Деснянському районі столиці. До поліції надійшло повідомлення про те, що біля парку «Молодіжний» на народного депутата здійснено напад. На виклик виїхала слідчо-оперативна група», - сказано в повідомленні.

Правопорушника зупинила охорона Берези, а поліція затримала його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 44-річний місцевий житель.

Слідчий відділ Деснянського управління поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від чотирьох до семи років позбавлення волі. Вирішується питання оголошення чоловіку про підозру.

В коментарі УНІАН Береза уточнив, що інцидент стався 9 липня, а нападника затримали сьогодні, 10 липня, вночі. «Вчора була спроба скоїти напад, але його припинили, намагалися забризкати мене сльозогінним газом», - заявив він.

За словами Берези, в результаті інциденту він не постраждав. Він стверджує, що на нього намагались скоїти напад «найманці Шарія». «Вже є матеріали допиту (нападника – УНІАН). Це були люди, яких найняв Шарій, а от хто наймав Шарія для цього – це дуже цікаво, і я сподіваюсь, що правоохоронці зможуть дати відповідь на це запитання», - сказав депутат.