Іномарку спалили біля одного з будинків на Бориславському шосе / фото: ГУ Нацполіції Херсонської області

У Херсоні невідомі зловмисники спалили автомобіль, яким користувався начальник Чорноморського регіонального управління Державної служби безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) Ігор Пастух.

Як розповіла кореспонденту УНІАН начальник відділу комунікацій обласного управління Національної поліції в Херсонській області Ірина Атаманенко, сьогодні о 10:53 до «Єдиного центру 102» надійшло повідомлення про підпал автомобіля «Мерседес».

Чорний Mercedes s350l (2006 року випуску) спалили біля одного з будинків на Бориславському шосе.

Відео дня

«На місце виїхала слідчо-оперативна група Дніпровського відділення поліції і працівники ДСНС. Ніхто з людей не постраждав. Попередня правова кваліфікація кримінального злочину за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення майна шляхом підпалу)», - розповіла Атаманенко.

Поліція шукає зловмисників / фото: ГУ Нацполіції Херсонської області

Сам Пастух підтвердив кореспонденту УНІАН, що справді користувався цим автомобілем, який належить його родичу.

Також він сказав, що пов'язує підпал зі своєю професійною діяльністю, зокрема, конфліктом з одеськими підприємцями, яким належить одна з херсонських автостанцій - «Югъ».

Пастух вважає, що ці підприємці намагаються працювати нелегально, а його служба заважає їм це робити.

«Є у нас одесити, які намагаються нелегально працювати на території Херсонської області, яким я заважаю. І це пов'язано саме з автостанцією», - каже Пастух.

Нагадаємо, представники зазначеної автостанції в січні проводили в Херсоні прес-конференцію, на якій заявили, що Пастух всіляко намагається перешкоджати їхньому бізнесу і блокує діяльність підприємства за надуманими підставами. Сам же Пастух в коментарях у ЗМІ стверджував, що автостанція в її нинішньому стані непридатна для використання через безліч технічних параметрів.

На цій прес-конференції стався конфлікт, під час якого один з учасників подій стріляв з травматичної зброї.