Стан Насті Шаповалової трохи покращився, але попереду тривале лікування / фото УНІАН

Мешканка Запоріжжя, яку навмисне облив окропом співмешканець, вперше показала, як вона виглядає після інциденту.

Відео з постраждалою 24-річною Анастасією Шаповаловою у соцмережі опублікувала волонтер Злата Некрасова.

На відео видно, що у дівчини сильно обпалені кисті, плечі й ліва сторона обличчя. Крім того, у неї практично немає волосся. Виявилося, їх теж відрізав цивільний чоловік.

Відео дня

"Зараз, через деякий час Настя змогла розповісти подробиці того жаху, який з нею трапився. Тієї ночі вона спала, коли цивільний чоловік навмисне вилив на неї окріп. Він облив її всю - обличчя, руки, ноги... Потім він схопив її та відрізав ножицями її довге волосся", - розповіла Злата Некрасова виданню "Факти".

За її словами, Анастасія Шапалова намагалася втекти від нападника.

"У результаті вона вистрибнула з вікна дитячої (вони жили в приватному будинку, тому це був перший поверх). В той момент, попри опіки, вона могла рухатися. Лікарі називають такий стан опіковим шоком. Опинившись на вулиці, Настя сховалася в кущах. А коли побачила перехожого, закричала. Цей перехожий і викликав їй "швидку", - каже Некрасова.

Виявилося, що цей нелюд не раз бив Настю. Вона часто приходила до подруг вся синя від побоїв.

Читайте такожЛів прямо в рот: жінка, яку чоловік обливши окропом, дала коментар журналістам (відео)

"Але її не було кому захистити. Настя - кругла сирота, росла в інтернаті. У неї немає житла, і навіть зараз, коли її випишуть з лікарні, їй нікуди йти. Вона жила в будинку цивільного чоловіка, у них двоє маленьких дітей (їм шість і чотири роки). Вони прожили разом вісім років, і всі ці роки Настя терпіла наругу. Чоловік її бив, знущався. Кілька разів вона від нього втікала. Зверталася за допомогою в соцслужби, але ніхто нічим не міг їй допомогти. Один раз разом з дітьми втекла від нього в молитовний будинок в Первомайську, але залишатися там довго не могла - дітям треба було щось їсти. Тому вона поверталася в будинок до людини, що так над нею знущалася. Настя розповідала, що він кидався на неї з ножем. А в результаті облив окропом і скалічив. Це не що інше, як замах на вбивство", - розповідає Некрасова.

Стан Насті Шаповалової за цей час, за словами волонтерки, трохи покращився, але попереду тривале лікування.

"Слава Богу, поліпшення є. Настя вже навіть може встати. Лікарі кажуть, що скоро її можна буде оперувати. Операцій буде багато", - говорить Некрасова.

Також "Факти" повідомляють, що після події цивільний чоловік Насті більше ніж тиждень ховався від поліції. А в неділю стало відомо, що його затримали і заарештували на 60 діб без можливості внесення застави.

"Це я викликала поліцію, щоб його затримали. Швидше за все, весь цей час він разом з дітьми був у Києві. Ніхто не знав, де він знаходиться, поки він сам не прийшов у студію однієї телепередачі. Я теж там була і відразу викликала поліцію", - розповіла Некрасова.

Як повідомляв УНІАН, у Запоріжжі чоловік облив окропом свою дружину, поки вона мирно спала. Співмешканець спочатку вилив на неї 4 літри окропу, а потім схопив ножиці та обрізав волосся. Діти в цей час знаходилися в сусідній кімнаті.