Серед постраждалих - громадянин Литви Роман Чернявський / фото ДСНС

В Одесі поліція оприлюднила імена людей, госпіталізованих в результаті пожежі в готелі «Токіо Стар».

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на брифінгу начальник регіонального главку Нацполіції Олег Бех заявив, що спочатку до лікарень міста були доставлені 10 осіб.

Серед них - громадянин Литви Роман Чернявський, 1960 року народження, який від госпіталізації відмовився. Крім того, за його словами, в опіковому відділенні МКЛ № 10 – 7 осіб. Це Вікторія Козлова, 1994 року народження – місцева жителька, її стан стабільно важкий. Сергій Васильєв, 1999 р. н., житель Великомихайлівського району Одеської області – військовослужбовець. Микола Довгий – 1981 р., мешканець Сум (стан важкий). Олена Хомич Олена, 1996 р., з Херсонської області (стабільно важкий). Катерина Руських, 2003 р., з Великомихайлівського району - у важкому стані.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі затримали власника згорілого готелю "Токіо Стар"

Крім того, в опіковому відділенні Одеського обласного медичного центру перебуває 22-річний житель Біляївського району Одеської області, у якого опік полум'ям 1-2 ступеня, опік очей, 40% опіків дихальних шляхів, важкий опіковий шок.

Також – 41-річний житель Маріуполя, у якого отруєння продуктами горіння (стан важкий).

У той же час, під час позачергового засідання виконкому Одеської міськради стало відомо, що госпіталізований громадянин Сьєрра-Леоне написав відповідну заяву про відмову від госпіталізації і заявив, що має намір відбути на батьківщину.

Як повідомляв УНІАН, в ніч з 16 на 17 серпня в Одесі в готелі «Токіо Стар» сталася пожежа. В результаті пожежі загинули дев'ять осіб, постраждало - 10, врятовано - сім, евакуйовані - 136. За даними ДСНС, орієнтовно в готелі знаходилися 200 осіб.

Читайте такожСмертельна пожежа в готелі "Токіо Стар": ДБР відкрило справу проти ДСНС

За фактом пожежі в готелі «Токіо Стар» поліція почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

У свою чергу Держбюро розслідувань почало розслідування за фактом недбалості працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, через що сталася пожежа в готелі.

У ДСНС заявили, що планували в липні перевірити «Токіо Стар», але представник Служби не був допущений до перевірки через зміну власником права власності готелем.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив негайно розпочати перевірки готелів і санаторіїв через пожежу в Одесі.

У зв'язку із загибеллю людей в готелі «Токіо Стар» в Одесі 18 серпня оголошено днем жалоби.