REUTERS

Правоохоронці отримують доступ до відеокамер готелю «Токіо Стар», де внаслідок пожежі загинули дев’ятеро осіб.

Про це повідомляється на сторінці Генеральної прокуратури у Facebook.

У ГПУ зазначили, що за фактом пожежі прокуратурою спільно з поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Відео дня

«Тривають слідчі дії з метою встановлення всіх обставин події, правоохоронці отримують доступ до відеокамер готелю та прилеглої території», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожОзвучені імена людей, госпіталізованих через пожежу в готелі "Токіо Стар"

«Вживаються заходи для вилучення та дослідження уставних документів підприємства – власника готелю, фінансово-господарської діяльності, установки та обслуговування пожежної сигналізації та інших», - додали у ГПУ.

Як повідомляв УНІАН, у ніч з 16 на 17 серпня в Одесі в готелі «Токіо Стар» сталася пожежа. В результаті пожежі загинули дев‘ять осіб, постраждали - 10, врятовано - сімох, евакуйовано - 136. За даними ДСНС, орієнтовно в готелі перебували 200 осіб.

За фактом пожежі в готелі «Токіо Стар» поліція розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

У свою чергу Держбюро розслідувань почало розслідування за фактом недбалості працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, яка призвела до пожежі в готелі.

У ДСНС заявили, що планували в липні перевірити «Токіо Стар», але представника Служби не було допущено до перевірки через зміну власником права власності готелю.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив негайно почати перевірки готелів і санаторіїв через пожежу в Одесі.

У зв'язку із загибеллю людей у готелі «Токіо Стар» в Одесі 18 серпня оголошено днем жалоби.