Жданкіну виповнився 61 рік / фото Facebook Mykhajlo Masliy

У м. Кременець Тернопільської області внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинув відомий український бард, кобзар Василь Жданкін.

Як повідомили УНІАН у секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, ДТП сталася 2 вересня близько 19:00.

За попередніми даними, 61-річний житель Кременця, керуючи скутером, при виїзді з другорядної дороги не надав перевагу в русі автомобілю марки Volkswagen Passat B5. Внаслідок зіткнення водій скутера помер на місці ДТП.

Відео дня
Жданкін, керуючи скутером, зіткнувся з іномаркою / фото ГУ НП в Тернопільській області

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого).

Про загибель Жданкіна ще учора ввечері в соцмережах повідомили його друзі, знайомі та музиканти.

Як відомо, наприкінці 80-х – початку 90-х минулого століття Жданкін співав у складі львівського кабаре «Не журись!» разом із Віктором Морозовим та Тарасом Чубаєм.

У 1989 році він став володарем гран-прі фестивалю «Червона рута». Зокрема, на фінальному концерті фестивалю він вперше публічно виконав пісню «Ще не вмерла Україна», яка згодом стала офіційним гімном України.