У Богданівці на Миколаївщині осквернили пам'ятник жертвам Голокосту / фото facebook.com/eduard.dolinsky

Невідомі особи осквернили пам'ятник, встановлений жертвам Голокосту в Богданівці Доманівського району Миколаївської області.

Про це в Facebook повідомив директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський.

"У Богданівці (Миколаївська область) на місці масового вбивства 54 тисяч євреїв осквернили пам'ятник. На місці злочину залишили записку, в якій згадали Зеленського, Червоненка (Євген Червоненко, екс-міністр транспорту і зв'язку (2005 рік), член наглядової ради Єврейської конфедерації України) і мене. "Схаменіться, ж_ди зупиніться, бо продаж української землі швидко приведе вас до Голокосту", - процитував Долинський.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Верховна Рада до 2020 року продовжила діючий в Україні з 2001 року мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

Читайте такожПрощання із земельним мораторієм

2 вересня президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів розробити законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 жовтня, а також Верховній Раді скасувати земельний мораторій до 1 грудня 2019 року.

За оцінкою Світового банку, скасування мораторію приноситиме економіці України 0,7-1,5 млрд дол. щорічно.

Довідка. Під час Другої світової війни в жовтні 1941 року в селі Богданівка був створений табір знищення. Румунські окупаційні війська звозили до табору євреїв із Бессарабії, Буковини, Одеси, Східного Поділля та самої Румунії. Наприкінці 1941 року в таборі було близько 54 тисяч осіб. У грудні 1941 року після спалаху епідемії тифу було вирішено знищити всіх в'язнів. Масове вбивство розпочалося 21 грудня 1941 року. Кількість жертв, страчених у Доманівському районі, перевищує 115 000 осіб,із них близько 55 000 - безпосередньо в Богданівці. У 1996 році в селі було відкрито пам'ятник жертвам Голокосту.