Правоохоронця побили та застосували проти нього газ / фото: прес-служба поліції

У столиці правоохоронці затримали трьох осіб за напад на поліцейського.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

За їх даними, у понеділок, 16 вересня, близько першої години ночі у Дарницькому районі співробітник полку поліції особливого призначення №2 повертався додому. У дворі будинку він почув голосну музику та лайку. Поліцейський підійшов до компанії молодих людей та попросив їх поводитися тихіше та припинити порушувати публічний порядок.

Відео дня

«Один із молодиків підійшов до поліцейського та розпочав із ним суперечку. Під час цієї розмови правоохоронець відчув, як хтось вдарив його у голову та задув обличчя газом. Травмований спецпризначенець дістав власний зареєстрований травматичний пістолет і, здійснивши спочатку попереджувальний постріл вгору, вистрілив опоненту в ногу», - повідомив заступник начальника Дарницького управління поліції Олександр П’ятниківський.

Фото: прес-служба поліції

Після цього троє молодиків із компанії накинулися на поліцейського та почали його бити. У цей час із магазину, розташованому у дворі будинку, вибігли охоронці, які втрутилися у ситуацію. Поліцію та «швидку» викликала одна із дівчат, котра була в компанії правопорушників.

Лікарі госпіталізували потерпілих. У поліцейського виявили численні гематоми та травми тіла, а також переламані два ребра. Наразі він проходить додаткові медичні обстеження. Іншому постраждалому, який отримав вогнепальне поранення ноги, перебуває у лікарні. За інформацією лікарів, його життю нічого не загрожує.

Трьох молодиків затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ. Затриманим за вчинене загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Фото: прес-служба поліції

Як повідомляв УНІАН, наприкінці липня в Києві поліцейський втрутився в конфлікт і був жорстоко побитий групою молодиків.