Міністерка зазначила, що Белько не мав наміру підривати міст / фото www.facebook.com/mvs.gov.ua

Міністр у справах ветеранів Оксана Коляда заявила, що Олексій Белько, який 18 вересня погрожував підірвати міст «Метро» у Києві, попросив вибачення «за незручності».

Читайте також"Підривника" мосту Метро в Києві не звинувачуватимуть у підготовці теракту - КрищенкоВідповідну заяву вона зробила під час брифінгу 19 вересня.

«Ми спілкувались з Олексієм і були з іншими ветеранами. Я хочу передати від Олексія – він просить вибачення перед усіма, зокрема, жителями Києва, за незручності через його дії. Він сказав, що не мав наміру підривати міст. Все, що він хотів – звернути на себе увагу», – сказала Коляда.

Відео дня

При цьому вона додала, що у Белька були проблеми з працевлаштуванням, відсутністю коштів, а також проблеми з дівчиною.

«У державі має бути відповідна ветеранська політика щодо захисту всіх прав в інтересів ветеранів після служби», – вважає вона.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня у Києві на мосту Метро через Дніпро невідомий погрожував зброєю та висловлював намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики проводили спецоперацію з залученням БТР-ів, поліцейських катерів та дронів.

Однак після затримання чоловіка при ньому не знайшли вибухівки. Перед затриманням чоловік викинув карабін, з якого пострілом пошкодив поліцейський дрон. При затриманні чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що три місяці тому у затриманого вилучили 2 кілограми вибухівки та боєприпаси.