Вибухотехніки перевіряють інформацію про мінування об'єктів у Києві / фото УНІАН

У Києві за поточну добу надійшло багато повідомлень про нібито замінування державних і інфраструктурних об'єктів, профільні служби проводять перевірки.

Повідомлення стосуються дитячих садків, медичних закладів, житлових будинків, мостів, державних і дипломатичних установ, а також торговельно-розважальних центрів.

Про це речниця поліції Києва Оксана Блищик повідомила у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

Читайте також"Мінеру" столичного мосту Метро повідомлено про підозру за двома статтями

"На цей час поліція Києва отримала чотири анонімних повідомлення про замінування ряду об'єктів, зокрема, дитячих садочків, медичних закладів, житлових будинків, мостів, дипломатичних і держустанов, ТРЦ", - повідомила речниця.

У поліції просять з розумінням поставитися до тих заходів, які проводяться в рамках перевірки інформації, вказаної у анонімках, "адже правоохоронці намагаються працювати так, аби мінімалізувати незручності для киян і гостей міста".

"Традиційно залучені підрозділи вибухотехніків, кінологів і кіберполіції, адже листи надіслали на електронні скриньки. Після перевірок слідчі визначаться з правовою кваліфікацією", - наголосила вона.

За інформацією ЗМІ, повідомлення про замінування стосувалися також будівель Офісу президента, Кабінету міністрів, Генеральної прокуратури.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня у Києві на мосту Метро через Дніпро чоловік погрожував зброєю та висловлював намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики проводили спецоперацію з залученням БТР-ів, поліцейських катерів та дронів.