Для евакуації хворого туриста рятувальники задіяли вертоліт / фото ck.dsns.gov.ua

Одному з хасидів в Умані під час релігійних заходів, пов'язаних із святкуванням Нового року за іудейським календарем, стало зле, для надання хірургічної допомоги його вертольотом доставили до Києва.

Читайте такожВ Умані горів будинок, в якому поселилися хасиди

Як повідомляє прес-служба УДСНС України у Черкаській області, інформація про екстрену ситуацію із 40-річним хасидом, яка потребувала термінового хірургічного втручання, надійшла до зведеного рятувального загону в неділю близько 17-ї години.

Відео дня

«Після консультацій з єврейськими медиками, з діагнозом «гострий живіт», який часто потребує невідкладної хірургічної допомоги, хасида каретою швидкої медичної допомоги було доставлено до базового табору зведеного загону ДСНС. Для оперативної евакуації хворого туриста довелося задіяти вертоліт ЕС-145 ДСНС. Потерпілий, громадянин Канади, був доставлений до Києва, де в роботу включилися лікарі швидкої медичної допомоги», - йдеться у повідомленні.

фото ck.dsns.gov.ua
фото ck.dsns.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, до Умані прибули близько 25 тис. паломників-хасидів для святкування Нового 5780 року за іудейським календарем – Рош-га-Шана, який цьогоріч відзначається з вечора 29 вересня до вечора 1 жовтня.

Публічний порядок в Умані забезпечує понад 550 українських поліцейських, які прибули у складі зведеного загону, та 20 працівників поліції Ізраїлю.