До надання інтимних послуг залучили 75 жінок, за годину роботи повії платили до 3 тисяч гривень / facebook.com/UA.KyivPolice

Поліцейські припинили діяльність мережі борделів, що працювали у центрі Києва під виглядом масажних салонів.

Читайте такожУ Сумах викрили бордель, який працював під виглядом сауни (фото)Як повідомляє Відділ комунікації столичної поліції, поліцейські отримали інформацію про діяльність місць розпусти, у зв’язку з чим розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України, у рамках якого проводилося документування протиправної діяльності.

Провівши ряд оперативно-розшукових заходів та слідчих дій поліцейські викрили злочинну групу, яка організувала та забезпечувала функціонування трьох місць розпусти у центральній частині Києва, що були замасковані під масажні салони і свою діяльність рекламували через інтернет.

Відео дня

До складу групи входило 11 осіб: організатор, четверо співорганізаторів та шестеро диспетчерів, які приймали дзвінки клієнтів.

До надання інтимних послуг залучили 75 жінок, які працювали позмінно. За годину роботи повії клієнти платили від 700 до 3 тисяч гривень. Половину заробленої суми жінки віддавали адміністраторам, решту – залишали собі.

За словами начальника Головного управління Нацполіції у Києві Андрія Крищенка, вчора у рамках розслідування кримінального провадження було проведено 14 обшуків: безпосередньо у борделях та за місцем проживання фігурантів.

Правоохоронці вилучили речові докази їх протиправної діяльності – гроші, мобільні телефони, чорнові записи, банківські картки, комп’ютерну техніку. Крім того, вилучено пістолет, автомат, гранату, патрони та ножі, які відправили на експертизу.

У результаті слідчих дій сімох фігурантів, серед яких організатор та співорганізатори, затримали. Вирішується питання щодо оголошення їм підозри та обрання запобіжних заходів.

Оперативники встановили, що організатором борделів є колишній працівник міліції, який у 2015 році не пройшов атестацію і був звільнений з органів внутрішніх справ.

Та, попри це, він і надалі представлявся працівником управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, і запевняв своїх спільників, що їхня діяльність проводиться під покровительством правоохоронців.

Інформацію передадуть до ДБР / facebook.com/UA.KyivPolice

«Оперативники продовжують працювати над встановленням інших учасників злочинної групи. Фігурантам загрожує від 4 до 7 років позбавлення волі. Окрім того, інформація щодо можливих корупційних зв’язків організатора борделів із працівниками правоохоронних органів буде передана до Державного бюро розслідувань для ретельної перевірки», – підсумував Крищенко.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Одесі правоохоронці розслідують факт розміщення в інтернеті відеозаписів гінекологічних ультразвукових досліджень пацієнток, зроблених в Одеському обласному онкологічному диспансері.