Поліція поки не береться стверджувати, що до нападів причетні одні й ті ж люди / фото REUTERS

На Чернігівщині за останні два тижні скоєно три розбійні напади з проникненням у житло заможних громадян і заволодінням значними сумами коштів у гривні та іноземній валюті.

Як повідомили УНІАН у правоохоронних органах, учора в с. Клочків Чернігівського району стався напад на місцевого фермера.

За попередньою інформацією, декілька чоловіків у масках вдерлися у будинок, жорстоко побили господаря і заволоділи грошима на суму близько 100 тис. грн. Є припущення, що зловмисники діяли за «наводкою», оскільки напередодні чоловік зняв кошти з банківського рахунку для виплати заробітної плати своїм співробітникам.

Відео дня

Аналогічні злочини сталися у с. Понорниці Коропського району та с. Старий Білоус Чернігівського району.

Зокрема, у селищі Понорниця невідомі у масках вдерлися до будинку місцевого підприємця, зв'язали господарів і заволоділи грошима у сумі 200 тис. грн та 90 тис. дол., а також золотими прикрасами. Крім того, невідомі побили чоловіка, який перебував у той час у дворі підприємця.

Окрім того, у Старому Білоусі група невідомих у масках і зі зброєю проникла до двох будинків місцевих жителів. Нападники вдягнули кайданки на жінку та чоловіка і почали їх бити, вимагаючи віддати гроші і коштовності. Їх здобиччю стали 100 тис. грн, 1,5 тис. євро, золото, мисливська рушниця і газовий пістолет. Після цього розбійники пішли з потерпілим до будинку його матері, який розташований поряд. Там зловмисники заволоділи 10 тис. дол. та кількома десятками тисяч гривень.

Місцеві ЗМІ припускають існування озброєної банди, що здійснює напади на помешкання місцевих жителів Чернігівщини.

Водночас офіційно у секторі комунікацій ГУ НП в області повідомили, що протягом листопада-грудня на Чернігівщині було скоєно 9 розбій них нападів – 6 в районах області та 3 в обласному центрі.

«Поліція Чернігівської області активно працює над розкриттям цих злочинів. Зауважимо, що наразі у поліції немає підстав стверджувати, що до цього причетні одні й ті ж люди», - прокоментували у секторі комунікацій ГУ НП в області.

За всіма фактами були відкриті кримінальні провадження за статтею 187 Кримінального кодексу України (розбій). Максимальна санкція покарання – позбавленням волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.