Від пожежі в Одесі загинули 16 людей / Думская

У лікарнях залишаються дев'ятеро потерпілих у результаті пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Читайте такожВ Одесі горів дитячий садок - соцмережі (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на нараді заявила віце-мер Одеси Світлана Бедрега.

Відео дня

За її словами, станом на ранок 16 грудня один з потерпілих перебуває в МКЛ №1, ще один - в МКЛ № 10, решта - у військовому госпіталі.

«П'ятеро людей поховали, щодо 11-ти триває генетична експертиза», - сказала вона.

Близько 30 осіб зараз продовжують лікування, в тому числі амбулаторно.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становить 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

В результаті пожежі загинуло 16 людей, постраждали більш як 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення загоряння: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

Крім того, в зв'язку з пожежею ДБР проводить розслідування за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС (ч. 2 ст. 367 ККУ).

10 грудня правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі. Наступного дня суд помістив її під цілодобовий домашній арешт.