Пожежа в одеському коледжі сталась 4 грудня і забрала 16 життів / ДСНС

Роботи з ліквідації наслідків пожежі в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу завершені.

Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, з початку розбирання завалів будівлі вивезено близько 3 тис. 124 м куб. конструкцій.

Читайте такожУ центрі Києва горів ресторан, відвідувачів евакували (фото)

Відео дня

До робіт було залучено 182 осіб та 26 одиниць техніки, з них від ДСНС - 68 осіб та 8 одиниць техніки.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Внаслідок пожежі загинули 16 осіб, постраждали більш як 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення загоряння: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

10 грудня правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі. 11 грудня її обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Крім того, відкрито провадження за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС.