false

В Одеській області військовослужбовця Наталю Куліш побила кухар-контрактник Віра Загороднюк.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в Одесі повідомив журналістам перший заступник міністра оборони України Іван Руснак.

За його словами, між жінками-військовослужбовцями стався факт «нестатутних взаємовідносин», що призвело до травм Куліш, яка наразі проходить лікування у відділенні щелепно-лицьової хірургії Військово-медичного клінічного центру Південного регіону України (Одеса).

Відео дня

Читайте такожПобиття військової в Одесі: поліція відкрила справу

За даними заступника міністра, інцидент стався 14 грудня, а керівництву потерпіла про це повідомила 19 грудня - попросила дозволу звернутися по відповідну медичну допомогу. На лікування в стаціонар жінка надійшла 21 грудня.

Руснак зазначив, що зараз з потерпілою спілкуються співробітники НАБУ і військової служби правопорядку.

При цьому він не став коментувати заяву потерпілої про корупцію у військовій частині, через що, за її словами, і стався конфлікт.

Кухаря-контрактника Загороднюк від службових обов'язків не відсторонено.

«Зараз проводиться розслідування. За його результатами буде вжито всіх правових рішень», - сказав Руснак.

Він наголосив, що рішення, пов'язані зі службою всіх учасників конфлікту, будуть прийняті Військовим оперативним командуванням «Південь» за результатами службового розслідування.

«Жінки - нова категорія військовослужбовців для нас. Нам потрібно працювати в напрямку вивчення поведінки жінок в цих умовах (на службі - УНІАН) », - заявив Руснак.

Як повідомляв УНІАН, 25 грудня міністр оборони України Андрій Загороднюк на своїй сторінці в Facebook повідомив, що в Одеській області на території однієї з військових частин побито жінку-військовослужбовця.

Журналістам потерпіла Наталія Куліш заявила, що її побили товариші по службі через протести проти дій керівництва. Внаслідок побиття жінка дістала струс головного мозку, у неї вибито два передні зуби, інші травми. Зараз вона проходить лікування у Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону України (Одеса).

Куліш служить у військовій частині А-3438 в селищі Красносілка Лиманського району.

За її словами, причиною конфлікту став її відкритий протест проти дій керівництва, представники якого, як вона стверджує, без документального оформлення організували вивезення продуктів харчування з частини.

Також жінка заявила, що військовослужбовців примушують (зокрема, її, хоча у неї інша спеціалізація - кухар) проводити в частині ремонтні роботи без відповідних офіційних наказів.

За фактом побиття військовослужбовця відкрито кримінальне провадження за ч. 2. ст. 406 ККУ.