Ілюстрація REUTERS

Міністерство внутрішніх справ України готове направити в Іран мобільну групу рятувальників та експертів для пошукових операцій у зв’язку з авіакатастрофою літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

Про це йдеться на сайті МВС.

Читайте такожАвіакатастрофа українського "Боїнга" в Ірані: що бачили свідки (відео)

Відео дня

"МВС України готове направити до Ірану мобільну групу для пошукових операцій. У Міністерстві внутрішніх справ сформовано групу фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій та експертної служби МВС для допомоги у пошуковій операції катастрофи українського літака в Ірані", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сили ДСНС і МВС очікують на рішення уряду України та іранської сторони.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані розбився літак МАУ, пасажири й екіпаж загинули.

За даними прес-служби авіакомпанії МАУ, літак під час виконання рейсу PS752 за маршрутом Тегеран-Київ зник з радарів через кілька хвилин після вильоту з міжнародного аеропорту Тегерана. Повітряне судно вилетіло з аеропорту Тегерана о 6:10 за місцевим іранським часом.

"За попередніми даними, на борту літака перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. На даний момент співробітники авіакомпанії з'ясовують точну кількість пасажирів на борту", - сказано в повідомленні.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив про країни походження людей, загиблих внаслідок катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

Міністр написав у Twitter: "Наразі нам відома наступна інформація щодо країн походження загиблих в катастрофі PS752: Іран - 82; Канада - 63; Україна - 2+9 (екіпаж); Швеція - 10; Афганістан - 4; ФРН - 3; Велика Британія – 3".