Вилучене направлено на дослідження / hk.npu.gov.ua

Вранці 17 січня 31-річний мешканець Харкова зателефонував до поліції та повідомив, що в нього є граната, яку він має намір підірвати.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Харківській області.

Правоохоронці, що прибули за викликом, вилучили у зловмисника небезпечний предмет. З дозволу чоловіка також був проведений огляд його квартири, де поліцейські вилучили ще понад 400 боєприпасів.

Відео дня

Читайте такожЗабрали паспорти й переховували: на Житомирщині суд взяв під варту підозрюваних у торгівлі людьми

Під час огляду працівники поліції вилучили у зловмисника гранату «Ф-1» із запалом, а за місцем його мешкання – більш як 400 різнокаліберних патронів, магазин від автомата Калашникова з патронами та металевий предмет, схожий на нунчаки.

Як пояснив затриманий, патрони та гранату він привіз у 2014 з зони проведення ООС, де служив у складі бригади та зберігав їх за місцем мешкання. Мету свого вчинку  чоловік пояснити не зміг.

Вилучене направлено на дослідження.

Слідчим відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України. За санкціями статей чоловіку загрожує до 7 років позбавлення волі. Він затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.