Прокуратура наполягає на обранні запобіжного заходу Федорчаку у вигляді домашнього арешту / facebook.com/MNS.GOV.UA

Заводський районний суд Миколаєва не зміг обрати запобіжний захід екс-начальнику одеського главку ДСНС Віктору Федорчаку, який підозрюється у службовій недбалості, що призвела до ряду резонансних пожеж, у тому числі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Як повідомили УНІАН у прокуратурі Одеської області, запобіжний захід колишньому чиновнику планували обрати на сьогоднішньому засіданні суду.

Читайте такожВ Одесі суд заарештував майно згорілого коледжу, в якому загинули 16 осіб

Під час засідання адвокати Федорчака заявили, що їх підзахисний і адвокатська компанія, яку вони представляють, лише сьогодні уклали відповідний договір. Тому ознайомитися з матеріалами клопотання прокуратури про запобіжний захід юристи не встигли.

У зв'язку з цим захисники попросили суд відкласти розгляд клопотання прокуратури, представник якої наполягав на проведенні засідання сьогодні.

Як зазначається, прокуратура наполягає на обранні запобіжного заходу Федорчаку у вигляді домашнього арешту.

Заслухавши сторони, суд відклав засідання.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

В результаті пожежі загинуло 16 людей, постраждали більш як 30 осіб.

Урядова комісія назвала причиною пожежі в коледжі загоряння побутового електрообладнання.

Правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі, завгоспу навчального закладу Тетяні Хомич та колишньому начальнику Головного управління ДСНС в Одеській області Віктору Федорчаку. Останнього підозрюють у службовій недбалості, що призвела в Одесі до ряду пожеж зі смертельними наслідками - в дитячому таборі «Вікторія», в Одеському обласному центрі психічного здоров'я, в готелі «Токіо Стар» і в коледжі.

Коцюбі суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, Хомич - нічного домашнього арешту.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Крім того, в зв'язку з пожежею ДБР проводить розслідування за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС (ч. 2 ст. 367 ККУ).

У зв'язку з пожежею звільнено начальника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та одного з його заступників Михайла Вовка.