Чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння аналогічних злочинів / УНІАН

У столиці правоохоронці оперативно затримали чоловіка, який надав неправдиве повідомлення про замінування Центрального залізничного вокзалу.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, до чергової частини Солом’янського управління поліції звернувся чоловік та повідомив, що на території Центрального залізничного вокзалу закладені вибухові пристрої.

Читайте такожУ Кропивницькому затримали учасників банди, підозрюваних у вбивстві адвоката

Відео дня

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група територіального підрозділу, вибухотехніки та кінологи зі службовими собаками.

Поліцейські провели ретельну перевірку приміщення та прилеглої території й жодних підозрілих предметів та речовин не виявили. Під час огляду «замінованого» об’єкта співробітники поліції евакуювали близько 2 тисяч відвідувачів та працівників вокзалу.

У ході відпрацювання отриманої інформації поліцейські розшукали псевдомінера на Чоколівському бульварі та доставили його до управління поліції. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння та свій вчинок чітко пояснити не зміг.

Правопорушник – місцевий житель, 1991 року народження, який вже потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння аналогічних злочинів.

Слідчим Солом’янського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років.