Чоловіка, який лежав посеред вулиці у багнюці, побачили перехожі та викликали «швидку» / фото УНІАН

На Тернопільщині поліцейські відкрили кримінальне провадження стосовно медиків, через бездіяльність яких у лікарні помер 76-річний чоловік.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, із заявою притягнути до відповідальності за неналежне виконання професійних обов’язків медиків Чортківської районної лікарні звернулися родичі чоловіка, який помер.

Зокрема, родичка померлого Лорітта Бобак опублікувала у Facebook допис про те, що 30 січня її дядька, який лежав посеред вулиці у багнюці, побачили перехожі та викликали «швидку».

Відео дня

«В нашій лікарні дивляться тільки на чистих та з грішми, брудним вони життя не рятують…», – написала Бобак.

За її словами, про те, що чоловік перебуває у лікарні, родичам повідомили наступного дня.

«Дядько сидів в першому коридорчику санпропускника вже добу, без допомоги. З вигляду він був ледь живий, але кого це цікавить. Тільки після того, як я пішла до головного лікаря, на нього звернули увагу… По факту – інфаркт, забиття і реанімація. Весь цей час у внутрішній кишені дядькової куртки були його паспорт та телефон. Але люди боялись забруднити руки, не розуміючи того, що забруднили свої нікчемні душі», – наголосила Бобак та додала, що 1 лютого чоловік помер.

Поліцейські отримали заключення медиків про причину смерті пенсіонера. У рамках кримінального провадження вирішується питання про призначення комісійної судово-медичної експертизи, яка дасть відповість на питання, що стало причиною смерті чоловіка.

Слідчі Чортківського відділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за ч. 1 ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов'язків).