Інцидент минувся без потерпілих / фото dp.npu.gov.ua

У середмісті Дніпра водій сів за кермо легковика, завів двигун і спрацювала граната, закріплена біля колеса.

Гучний вибух пролунав приблизно опівдні у дворі багатоповерхівки, йдеться в сюжеті ТСН.

Інцидент минувся без потерпілих. Скалками зрешетило автомобілі поруч, але перехожі під час вибуху були на безпечній відстані.

"Сів у машину, завів. І тільки він трохи від'їхав - відразу рвонуло! Вибух дуже великий був! Сильний! І відразу дим, чорний великий дим! Я злякалася і втекла додому", - розповіла свідок події.

Читайте такожГраната у харківському метрополітені: поліцейські підтвердили інцидент

46-річному водієві теж пощастило, він вижив і навіть уникнув поранень - під час вибуху спрацювали подушки безпеки. Експерти кажуть, що розірвалася бойова граната. Тепер шукають, хто її встановив та з яких мотивів.

У поліції справу кваліфікують як "замах на вбивство". Власник авто – підприємець з Одещини, що займається будівельними роботами. У багатоповерхівці, біля якої стався вибух, він винаймає житло. Сам потерпілий наразі заявляє, що ні з ким конфліктів не мав.

"Дали попередній висновок, що вибухнула граната РГД-5. Водій співпрацює зі слідством. Однак не уявляє, з чим може бути пов’язаний цей інцидент. Будемо розглядати всі можливі версії, починаючи від роду діяльності особи водія і до можливих мотивів", - прокоментувала речниця ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

Раніше УНІАН повідомляв, що в місті Першотравенську Дніпропетровської області 18 січня від вибуху гранати в гаражі загинув його власник.