Противники дороги через "Барабашово" звели барикади / фото suspilne.media

На території торговельного центру "Барабашово" група людей розмістила плакати і прапори "Стоп дорога", а також бочки з дровами.

Ініціатор акції - громадська організація "Всеукраїнська антикорупційна палата", передає Суспільне.UA.

За словами організаторів, акцію розпочали після того, як на об'єктах деяких підприємців з'явилися приписи Департаменту територіального контролю Харківської міськради про демонтаж об'єктів.

Відео дня

Читайте такожХарків’яни перекрили рух кортежу Зеленського – вимагали не зносити ринок "Барабашово" (відео)

Речник міськради Юрій Сидоренко назвав розповсюдження інформації щодо акції на ринку проплаченою.

Згодом ініціатори акції поїхали до Головного управління Нацполіції у Харківській області. Вони вимагають від начальника облуправління Валерія Сокуренка захисту бізнесу і скаржаться на бездіяльність правоохоронних органів. На зустрічі присутні підприємці, які підтримують "АВЕК", речник ТЦ "Барабашово" Сергій Зайцев.

"Зараз на "Барабашово" ситуація загострена. Тому що надійшла інформація, що вони хочуть або сьогодні вночі або завтра зносити наші торгові об'єкти. Ми забарикадувалися, будемо відстоювати. Прийшли до вас, щоб донести, щоб ви теж розуміли, що там не якась купка незрозумілих людей, зібрались, якісь бочки почали палити... Ми підприємці, звичайні підприємці", — сказав учасник зустрічі із Сокуренком Руслан Гусейнов.

Зазначимо, за планом Харківського міського голови Геннадія Кернеса, у Харкові мають побудувати дорогу з Салтівки через ринок "Барабашово" у бік центру, щоб розвантажити рух. Кернес посилається на генеральний план Харкова, у якому у різні роки було передбачено будівництво дороги.

Міська влада, підтримана частиною підприємців, пропонує підприємцям, павільйони яких підпадають під демонтаж, співпрацювати з комунальним підприємством. Планується, що торговці зможуть орендувати у КП магазини на іншому майданчику.

Представники концерну "АВЕК" вважають дії міської влади незаконними. Нардеп і почесний президент концерну Олександр Фельдман заявив, що протистоятиме будівництву дороги.

У ситуацію втрутилася Харківська облдержадміністрація. Голова ОДА Олексій Кучер повідомляв, що йому не вдається посадити Кернеса і Фельдмана зі стіл переговорів.