Вилучені предмети направили на проведення експертного дослідження / фото НПУ

Поліція затримала двох киян за незаконне зберігання зброї та боєприпасів.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, під час документування злочину поліцейські провели санкціоновані обшуки на території Києва та Київської області.

За словами оперуповноваженого карного розшуку Шевченківського управління поліції Юрія Касьяна, за місцем мешкання та у гаражі одного із підозрюваних поліцейські виявили та вилучили пістолет-кулемет із глушником, комплектуючі частини для кустарного виробництва набоїв та понад тисячу боєприпасів різних калібрів.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі у п'яного водія в машині знайшли арсенал зброї

«Вилучені предмети направили на проведення експертного дослідження. Власників заборонених речей затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися мешканці столиці, 1977 та 1978 років народження, які раніше не притягувались до кримінальної відповідальності», - зазначив поліцейський.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру, їм загрожує до семи років позбавлення волі.