Махінатори продали іноземцю понад 300 тисячі медмасок / фото ДПСУ

У Харкові іноземцю продали медичні маски у кількості 300 тис. штук за безцінь: трохи дорожче однієї гривні за штуку.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

"У Харкові викрили масштабну незаконну оборудку. Махінатори продали іноземцю понад 300 тис. медмасок за ціною трохи більше 1 гривні за штуку. Ринкова ж ціна цієї партії - майже 61 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Прикордонники дізнались про ризик експорту масок і респіраторів українського виробництва і встановили, що працівники двох харківських підприємств їх реалізували за заниженою ціною: продавали громадянину Китаю для подальшого експорту.

Читайте такожУ Харкові розшукали всіх 10 порушників режиму самоізоляції

За підозрою в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах суд санкціонував проведення обшуків на восьми об'єктах у Київській, Харківській та Полтавській областях.

Як наслідок, виявлено та вилучено первинні фінансово-господарські документи, електронні носії інформації, чорнові записи, мобільні термінали, банківські картки, ноутбуки, USB накопичувачі, зразки масок, грошові кошти у сумі 243 тис. дол. та 14,5 тис. євро.

Нагадаємо, що з 12 березня в Україні заборонено експорт та реекспорт медичних масок, респіраторів та інших засобів індивідуального захисту. Заборона діятиме до 6 липня.