29-річного чоловіка затримали у вестибюлі метро / Фото metro.kiev.ua

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації столичної поліції, подія сталася на станції метро «Житомирська».

Згідно з повідомленням, поліцейські у вестибюлі метро затримали 29-річного чоловіка, який перевозив у сумці велику кількість набоїв. Правоохоронці виявили 600 набоїв калібру 7,62 мм, 54 тротилові шашки, 100 запалів до тротилових шашок та гранату РГД.

Читайте такожУ київському метро чоловіки розгойдали вагон, щоб врятувати п'яного пасажира

Відео дня

«За попередньою інформацією, уродженець Житомирської області проходить службу в одній із військових частин. Із його слів, усі предмети він знайшов у рову біля полігону в місті Гончарівськ та віз додому для використання в особистих цілях», - зазначається в повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Військовослужбовця затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вилучений арсенал направлено на експертне дослідження. «Молодику загрожує до десяти років тюремного ув’язнення», - зазначили в поліції.