Ухвалено рішення про їх затримання та доставлення до суду для обрання запобіжного заходу / фото УНІАН

Жовтневий районний суд Дніпра сьогодні за клопотанням прокуратури Дніпропетровської області взяв під варту ще трьох учасників сутичок під час масових заходів 9 травня.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

За інформацією прокуратури, загалом з 5-ти осіб, яким було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, чотирьом чоловікам обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою. Для одного правопорушника суд обрав запобіжний захід, який не обмежує його свободи, оскільки цей чоловік активно працює зі слідством.

Відео дня

Читайте такожГройсман про сутички в Дніпрі 9 травня: ця "тітушня" має сидіти за ґратами (відео)

За даними прокуратури, ще трьом особам повідомлено про підозру у сутичках під час масових заходів 9 травня заочно. Ухвалено рішення про їх затримання та доставлення до суду для обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі 9 травня під час ходи до Монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії «Опозиційний блок» між ветеранами АТО, охороною і поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала «швидка».

За версією поліції, конфлікт почався через те, що соціалісти йшли колоною з рожевими прапорами своєї партії. На прохання їх опустити не відреагували.

Також кілька ветеранів АТО зупинили колону «Опозиційного блоку», яка прямувала також до Монумента Слави з синіми кульками. Тут виникла бійка між ветеранами АТО і чоловіками спортивної зовнішності. Всього у відділення поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу і 6 поліцейських.

Після зіткнень у Дніпрі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив керівників поліції Дніпропетровської області. Зокрема, було підписано накази про звільнення керівника Головного управління Національної поліції Дніпропетровської області Ігоря Репешка і керівника поліції міста Дніпра Андрія Бідила та їх заступників з забезпечення громадської безпеки.

Начальником обласної поліції Дніпропетровщини призначено Віталія Глуховерю.

Вчора, 11 травня, одному з підозрюваних у сутичках суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.