фото ГПУ

У п'ятницю, 16 червня, в аеропорту "Київ" ("Жуляни") правоохоронці затримали злочинну групу, яка займалася торгівлею людьми. У момент затримання зловмисники намагалися вивезти двох українок за кордон для сексуальної експлуатації. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

З'ясувалося, що двоє киян з метою власного збагачення вчинили вербування жінок з метою їх подальшої сексуальної експлуатації на території Республіки Кіпр.

Читайте такожДніпровські поліцейські врятували двох дівчат від сексуального рабства в Туреччині: одна з них неповнолітня

Відео дня

Зловмисники схилили жінок покинути межі України і відправитися в місто Лімасол, Кіпр, де останні повинні були надавати сексуальні послуги місцевим жителям і туристам. При цьому, більшу частину "заробітків" жінки мали віддавати своїм "роботодавцям".

За результатами проведеної спецоперації, правоохоронними органами затримано дві людини безпосередньо перед посадкою на літак на Кіпр.

Читайте такожУ Львові затриманий сутенер виявився одним з керівників "Укроборонпрому"

Наразі за адресами проживання затриманих тривають санкціоновані обшуки, вирішується питання про оголошення підозри затриманим у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України та обрання їм запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.