Тракторист не помітив, що наїхав на людину / Фото УНІАН

У Харківській області внаслідок наїзду трактора загинув громадянин Німеччини. Як повідомили УНІАН у відділі комунікації ГУНП України в Харківській області, тіло 48-річного чоловіка виявили ще 5 серпня на території Дергачівського району, на узбіччі ґрунтової дороги між Дергачами та селищем Семенівка.

Читайте такожУ Дніпропетровській області втопили трактор, витягуючи зі ставка шкільний автобус

За відомостями поліції, загиблим виявився громадянин Німеччини. Смерть чоловіка настала внаслідок тупої травми живота та грудної клітини, а також механічної асфіксії внаслідок стискання грудей та живота. Відомості за даним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що вранці 5 серпня 37-річний водій трактора проводив поблизу селища Семенівка сільсько-господарчі роботи. Здійснюючи розворот, він не помітив чоловіка, який лежав на відстані 10 метрів від краю поля та наїхав на нього. Тракторист не помітив, що переїхав людину, і продовжив рух.

Із урахуванням усіх обставин кваліфікацію по даному кримінальному провадженню було змінено на ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Жителю села Солоніцевка повідомлено про підозру у скоєнні даного кримінального правопорушення, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Максимальне покарання згідно з санкцією статті – до 5 років позбавлення волі.

У прес-службі прокуратури Харківської області УНІАН повідомили, що німець приїхав до України у червні. Він познайомився у соцмережах із сім’єю з села Шопіно Дергачівського району та вирішив приїхати на гостини. Як розповіли господарі, туриста дуже цікавило сільське життя, умови розвитку екологічного сільського господарства, екотуризм. Чоловік часто ходив у невеликі подорожі і одного разу не повернувся.

На даний час про подію повідомлено консульству Німеччини в Україні. Досудове розслідування проводить національна поліція. Слідчі дії тривають.