Фіскали хотіли 400 тис. грн за свої незаконні послуги / фото прес-служби Нацполіції

Як повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України, слідчі Головного слідчого управління та оперативники Департаменту захисту економіки провели ряд процесуальних заходів для встановлення посадової особи, яка за «винагороду» допомагала вирішувати питання щодо зменшення розміру офіційних штрафних санкцій.

Поліцейські з’ясували, що під час планової виїзної документальної перевірки працівниками фіскальної служби були виявленні численні порушення, за які правопорушник мав би сплатити до бюджету понад мільйон гривень. Встановлено, що керівник одного з відділень Кременецької ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області за 400 тис. грн неправомірної вигоди погодився вирішити дане питання.

Податківця затримали в ресторані під час отримання хабара / фото прес-служби Нацполіції

23 жовтня у тернопільському ресторані правоохоронці затримали податківця. З сумки керівника відділення об’єднаної податкової інспекції правоохоронці вилучили одержаний ним хабар. Крім того, був затриманий державний ревізор-інспектор Головного управління ДФС у Тернопільській області, який не вніс до акту перевірки інформацію про деякі порушення.

Відео дня
Слідство встановлює коло інших осіб, причетної до цієї корупційної схеми / фото прес-служби Нацполіції

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюється коло осіб, які також можуть бути причетні до даної корупційної схеми.

Двоє податківців вимагали гроші за зменшення штрафних санкцій / фото прес-служби Нацполіції

Як повідомляв УНІАН, раніше офіцера Генштабу ЗСУ затримали під час отримання 3 тисяч доларів хабара, які він вимагав за погодження дозволу на проведення еколого-геологічного обстеження території військової частини з метою встановлення осередків нафто-хімічного забруднення та проведення відновлювальних робіт одним з приватних підприємств.