У Києві викрито організатора та учасників злочинної групи, які налагодили збут канабісу через поштові відділення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Викрито 39-річного зловмисника, який разом зі спільниками налагодив перевезення та збут поштою наркотичних засобів, прихованих у цукерках. В ході тривалої спецоперації із застосуванням негласних слідчих (розшукових) заходів встановлено, що раніше судимий, у тому числі за злочини, пов’язанні з незаконним обігом наркотичних засобів, мешканець Київщини організував злочинну схему розповсюдження особливо небезпечного наркотичного засобу - канабіс та психотропної речовини – амфетамін", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Чоловік домовився про постачання до столиці шляхом незаконної пересилки через поштові відділення канабісу та амфетаміну із двома мешканцями іншої області, у тому числі фермером, який на власних земельних ділянках незаконно вирощував коноплю, приховуючи між іншими рослинами.

В подальшому зловмисник орендував квартиру, де його близькі родичи займалися розфасовкою наркотиків, та підібрав кількох дилерів, які безпосередньо займались збутом заборонених речовин.

Читайте такожУ Чернігові засудили адвоката, яка постачала наркотики до СІЗО

"Організатора наркобізнесу затримано в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після одержання у київському поштовому відділенні чергової посилки з наркотичним засобом, який було приховано в цукерки. Під час поверхневого огляду у нього було виявлено майже 40 пакетиків з канабісом і амфетаміном. 19.11.2017 правоохоронці затримали двох його спільників, а також зловмисника, який збував наркотичні та психотропні речовини наркозалежним особам", - додали у відомстві.

Під час проведення слідчих дій за місцем проживання фігурантів провадження виявлено та вилучено значну кількість наркотичної речовини канабіс у скляних банках загальним об’ємом 7,5 літрів та близько 200 г амфетаміну.

Крім того, задокументовано факт незаконної пересилки із Запорізької області посилок з канабісом загальною масою понад 1,8 кг, а також подальшої пересилки наркотичного засобу до Вінницької області.

Раніше на Миколаївщині вилучили партію марихуани вартістю 1,3 мільйона гривень.