Подробиці страшної ДТП у Вінниці / Нацполіція

У Вінниці 43-річна жінка за кермом позашляховика збила 13-річного школяра. Суд випустив її під заставу, а захист наполягає, що фігурантка перебуває на обліку з діагнозом алкоголізм.

Про це йдеться в матеріалі «Фактів». Зазначається, що в крові у жінки в момент ДТП було 3,3 проміле алкоголю, що в 16,5 рази перевищує норму.

Постраждалий школяр перебуває у важкому стані. Лікарі врятували його життя, але попереду у нього ще багато операцій. Старша сестра хлопчика Марина розповіла подробиці трагедії.

"24 травня він з класом чергував у школі. Уроки починалися о 10 годині, але Андрійко пішов раніше. Він повинен був йти з однокласниками - другом і подружкою. Однак приятель проспав, а дівчинка забула зошити. Тому ці діти дивом уникли трагедії. До школи Андрію йти кілька хвилин. Але в поворот дороги несподівано не вписався великий китайський позашляховик. Машина врізалася в стовп і вдарила брата в спину, підкинувши його в повітря і кинувши на паркан. Далі машина ще врізалася в сусідський паркан і перекинувся", - повідомила вона.

"Сусіди розповіли, що з машини вилізла жінка, яка не розуміла, що накоїла. З її рук випала сумка. А сама жінка впала в калюжу, ледь зробила пару кроків. Сусіди терміново викликали "швидку" і поліцію. Моя бабуся їхала в маршрутці і бачила, як в «швидку» несуть якогось хлопчика. Негайно зателефонувала моїй мамі: чи вдома Андрійко? Тоді ми зрозуміли, що брат потрапив у біду. Згодом я сама бачила неадекватну водійку, яка лежала на задньому сидінні свого автомобіля. У салоні стояв запах горілки, як на спиртовому заводі. Я крикнула їй: "Що ж ти накоїла?!"А жінка пробурмотіла, запинаючись на кожному слові:» Я не п'яна, це той хлопчик сам був п'яний...", - продовжила Марина.

Читайте такожУ Києві внаслідок ДТП таксі перекинулося на дах: фото наслідків аварії

Як розповіла адвокат сім'ї хлопчика Сніжана Чубенко, вже наступного дня водійці оголосили про підозру у скоєнні злочину. За нетверезу їзду, яка призвела до травмування людей, підозрюваній загрожує до восьми років позбавлення волі.

26 травня Вінницький міський суд задовольнив обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативною заставою у 181 тисячу гривень. Вже 27 травня її родичі знайшли необхідну суму. Тому підозрювану випустили з СІЗО.

Суд над жінкою привернув увагу громадськості. На судове засідання прийшли небайдужі містяни та активісти.

Як зазначає Чубенко, на суді водій заперечувала, що була напідпитку. За її словами, випила напередодні лише келих вина. Але коли суддя запитав її про 3,3 проміле алкоголю в крові, то знизала плечима: мовляв, не може цього пояснити. Перед рідними постраждалої дитини вибачалася неохоче.

"Відразу після ДТП її сім'я дала на лікування Андрійка п'ять тисяч гривень. Вони запевняли на суді, що перерахували ще п'ятнадцять тисяч гривень, але поки рідні хлопчика не отримали цих коштів. Водночас 181 тисячу гривень застави родина водійки зібрала досить швидко. Це величезний цинізм і байдужість до людської біди! За неофіційною інформацією, жінка-водій зі своїми рідними щось святкувала кілька діб поспіль. А вранці сіла за кермо і помчала кудись на великій швидкості...", - розповіла адвокат»

У суді адвокат винуватиці ДТП і її рідні стверджували, що жінка має вживати спеціальні таблетки і їй потрібен тільки домашній режим. Зазначали, що вона, мовляв, має дуже серйозні проблеми зі здоров'ям — фізичного і психічного характеру.

Вони також надали довідки, що фігурантка офіційно перебуває на обліку в наркодиспансері з діагнозом алкоголізм. Проте, у неї були права.

Крім того, відомо, що навесні минулого року винуватиця трагедії вже скоїла ДТП. На тому ж китайському позашляховику у Вінниці вона пошкодила автомобіль «Інфініті» і зникла з місця події. Надалі її затримали патрульні, склали два адмінпротоколи - за скоєння ДТП та втечу.

Тоді суд засудив жінку до штрафу, а міг і відняти права на термін від шести місяців до одного року.

Стан постраждалої дитини трохи покращився, хлопець вже може самостійно їсти. Проте, у нього попереду кілька операцій і важкий процес реабілітації.

Вас також можуть зацікавити новини