Суд визнав бойовика винним за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України / фото СБУ

8 років тюрми отримав бойовик "ЛНР", який брав активну участь в обстрілі позицій українських військ на сході нашої держави.

Як повідомили у Службі безпеки України, зловмисником є уродженець Довжанська (раніше Свердловськ), який у 2017 році добровільно приєднався до складу підконтрольної російським окупантам "народної міліції ЛНР". Там його призначили старшим стрілком. 

Також ватажки незаконних збройних формувань залучали його до ремонту військової техніки.

Відео дня

Згодом бойовик вирішив залишити лави терористів і приховано прибув на підконтрольну Україні територію, де намагався легалізуватися як переселенець з Луганської області.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у червні 2021 року на Київщині.

Суд визнав бойовика винним за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації) ККУ та призначив йому 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Затримання бойовиків "ЛДНР" в Україні - деталі

До 13 років ув'язнення засудили в Україні бойовика "ЛНР", який віддавав накази обстрілювати будинки та драмтеатр у Сєвєродонецьку.

Прокурор у суді довів, що з жовтня 2015 року засуджений брав участь у діяльності НЗФ так званої "ЛНР". Уродженець Донецька добровільно вступив до лав "1 танкової роти 1 взводу 7 окремої мотострілецької бригади народної міліції ЛНР" окупаційної адміністрації РФ. На початку червня ЗСУ взяли його у полон на Луганщині. 

В Одесі до 15 років тюрми заочно засуджено бойовика з позивним "Вова Гуд", який перебуває у складі збройного підрозділу "ДНР".

Як повідомляє прес-служба Одеської обласної прокуратури, фігурант – житель міста Чорноморськ (Одеська обл.) Встановлено, що в 2014 році він виїхав у Донецьк і вступив до збройного підрозділу "ДНР" – так званого "першого слов’янського батальйону" під позивним "Вова Гуд".