На блокпосту в Києві збили військових / фото Київська міська прокуратура

Цієї ночі у Києві на одному з блокпостів збили двох нацгвардійців. Один від отриманих травм загинув на місці, водія авто затримали.  

Як повідомляє Київська міська прокуратура, розпочато розслідування за фактом смертельної ДТП (ч. 2 ст. 286 КК України). Зазначається, що аварія сталася близько 00:05 цієї ночі у Святошинському районі столиці.

За даними слідства, водій автомобіля рухався по Берестейському проспекту та здійснив наїзд на військовослужбовців Нацгвардії, які несли службу на блокпосту.

"Внаслідок ДТП один військовий від отриманих травм помер. Інший - госпіталізований у важкому стані", - розповіли у прокуратурі.

Моторошна ДТП у Києві: на блокпості збили військових, один загинув на місці (фото, відео)

Правоохоронці затримали на місці водія авто 2000 року народження. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Моторошна ДТП у Києві: на блокпості збили військових, один загинув на місці (фото, відео)

Згодом у поліції Києва уточнили, що в результаті ДТП було травмовано двох нацгвардійців: одного медики оглянули на місці, а іншого - госпіталізували.

За даними правоохоронців, водій легковика Volkswagen на великій швидкості скоїв наїзд на військових, які несли службу на блокпосту, а потім протаранив ще дві припарковані автівки. В одній з них перебував військовий територіального центру комплектування. Також у поліції додали, що загиблому військовослужбовцю було 49 років, а травмованому - 26.

Моторошна ДТП у Києві: на блокпості збили військових, один загинув на місці (фото, відео)

Правоохоронці провели огляд водія на стан сп’яніння за допомогою приладу "Драгер", який не виявив алкоголю в його організмі. Відтак, подальші експертизи встановлять, чи перебував чоловік під дією наркотиків.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Суддя Тандир збив насмерть війського на блокпосту - що відомо 

Наприкінці травня у Києві відбулося схоже ДТП, коли голова Макарівського райсуду Київщини Олексій Тандир на блокпосту збив 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка. Від отриманих травм військовий загинув на місці.

За словами свідків, суддя був напідпитку, в його машині виявили напівпорожню пляшку алкоголю. Тандира затримали та взяли під варту без права внесення застави.

Згодом стало відомо, що експертиза підтвердила перебування Тандира у стані алкогольного сп’яніння під час аварії. Також відомо, що суддя намагався приховати сліди сп’яніння.

Інша ж експертиза встановила, що автомобіль Тандира у момент аварії рухався зі швидкістю приблизно 100 км на годину. 17 липня судді стало відомо, що прокураура просить взяти Тандира під варту без застави.

Вас також можуть зацікавити новини: