Понад 20 туристів потрапили у водяну пастку / Фото Марина Григоренко

Вчора ввечері до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в  селі Манява Богородчанського району, повертаючись з відпочинку на Манявському водоспаді, через раптове підняття рівня води в річці Манявка застрягла туристична група.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС в Івано-Франківській області.

Читайте такожНа Львівщині у горах рятували 5 травмованих лижників

Відео дня

15 червня о 00:20 пошуково-рятувальне відділення на снігоболотоході «Богун» прибуло до найближчої притоки річки Манявка з сторони села Манява, орієнтовно за 1 км від місця знаходження двох груп туристів в кількості 10 чоловік, в тому числі 3 дітей, які перебувають в одному автомобілі. Ще одна група туристів в кількості 12 чоловік, в тому числі 3 дітей, на 4 квадроциклах перебуває неподалік.

Як зазначається, через високий рівень води в притоках річки застосувати снігоболотохід тимчасово не можливо, рятувальники здійснювали переправу через першу притоку ріки за допомогою рятувальних мотузок.

Сьогодні вранці рятувальники за допомогою вантажного автомобіля підвищеної прохідності переправили через водні перешкоди групу туристів з 10 осіб, в тому числі 3 дітей. Стан задовільний.

На даний час вивчається питання можливості виведення іншої групи (12 осіб, в тому числі 3 дітей) іншими обхідними шляхами, оскільки водна перешкода перед ними занадто велика для використання транспорту.