Ан-26 розбився ввечері 25 вересня / фото Depo.Харків

До п'яти днів триватиме розшифровка чорних ящиків літака Ан-126, який зазнав аварії поблизу Чугуєва Харківської області. Близько двох тижнів знадобиться на ідентифікацію всіх загиблих.

Про це розповів віце-прем'єр Олег Уруський, який очолює профільну комісію Кабміну з розслідування, в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, всі уламки літака вже прибрані з місця катастрофи на територію військової частини.

Відео дня

"Місце охороняється, всі уламки літака заарештовані Державним бюро розслідувань, доступ до них суворо обмежений. Також здійснено виїмку бортового реєстратора літака, він знаходиться в задовільному стані і вчора фахівцями розпочато дешифрацію інформації", - розповів він.

Читайте такожДопит свідків та призначення експертиз: у ДБР відзвітували про розслідування авіакатастрофи Ан-26

На питання, скільки триватиме розшифровка і дослідження уламків, Уруський відповів: "За попередніми даними, це триватиме 3-5 днів".

На питання, чи реально провести аналіз ДНК швидше заявлених 14 діб, віце-прем'єр відповів, що будуть намагатися так зробити.

"На сьогоднішній день фрагменти ДНК тіл всіх 25 загиблих відібрані, здійснюється відбір зразків ДНК від родичів", - повідомив він.

Авіакатастрофа під Харковом: деталі

  • Увечері 25 вересня в Харківській області на 530 км траси Київ-Харків поруч з дорогою впав військовий літак Ан-26 і відразу загорівся.
  • На борту були члени екіпажу, курсанти та офіцери Харківського університету Повітряних сил ЗСУ ім. Кожедуба - всього 27 осіб. 
  • За інформацією СБУ, командир екіпажу літака Ан-26 перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і запросив захід на посадку.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що літак Ан-26, швидше за все, зачепився крилом за землю.
  • Слідчі ДБР розглядають чотири версії катастрофи літака.