Постраждалий поліцейський перебуває на лікуванні / фото Нацполіція

В Одесі затримано 17-річного зловмисника, що травмував вчора поліцейського, який забезпечував громадський порядок на Думській площі, де планувалася акція ЛГБТ-спільноти в рамках фестивалю квір-культури «ОдессаПрайд-2020».

Читайте такожВ Одесі в поліцію доставили 16 осіб, які напали на представників ЛГБТ

Як повідомили УНІАН в Приморському відділі поліції, цей неповнолітній був серед 16 молодих людей, яких у неділю доставили до поліції з Думській площі.

Відео дня

За даними поліції, вони напали на представників ЛГБТ, а також на поліцейських, з яких двоє постраждали.

«За фактом насильства щодо одного з поліцейських відкрито провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. В рамках цієї справи затриманий 17-річний житель іншого регіону України, який, за попередніми даними, вдарив поліцейського палицею і забризкав сльозогінним газом», - розповіли у відділі.

Зараз потерпілий перебуває на лікуванні, підозрюваного помістили в ізолятор тимчасового утримання. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як уточнив УНІАН представник Приморського відділу поліції, у другого потерпілого правоохоронця, якого забризкали сльозогінним газом, хімічний опік очей.

Прихильники "традиційних сімейних цінностей" в Одесі напали на учасників акції ЛГБТ / фото Нацполіція

У поліції додали, що після перевірки до адміністративної відповідальності за ст. 173 (дрібне хуліганство) і 185 (Злісна непокора законній вимозі поліцейського) КпАП поліцейські залучили 12 з 16 осіб, доставлених вчора до поліції.

Ще трьох неповнолітніх після взяття пояснень передали батькам.

Як пояснили в оргкомітеті фестивалю квір-культури «ОдессаПрайд-2020», напад на представників ЛГБТ і поліцейських скоїли представники організації «Традиція і порядок». Це сталося до того, як почалася акція, запланована в рамках фестивалю, - волонтери тільки проводили відповідну підготовку.

Після перевірки до адміністративної відповідальності притягнули 12 з 16 осіб, доставлених вчора в поліцію / фото Нацполіція

Сутички в Одесі: що відомо

  • 30 серпня прихильники "традиційних сімейних цінностей" в Одесі напали на учасників акції ЛГБТ, яку хотіли провести в рамках фестивалю квір-культури "Одесапрайд-2020 замість традиційного "Маршу рівності".
  • Захід представники ЛГБТ мали намір провести на Думській площі - біля будівлі мерії. Зловмисники також напали на поліцейських, які намагалися захистити учасників акції. У поліцію з Думської площі доставили 16 осіб.