Стали відомі подробиці бійки в Одесі / фото "Думська"

В Одесі в поліцію доставили 16 осіб, які напали на представників ЛГБТ, які зібралися на акцію в рамках фестивалю квір-культури «Одесапрайд-2020».

Як повідомили в Приморському відділі поліції, сьогодні під час акції на підтримку квір-культури група людей напала на учасників заходу.

Читайте такожСтали відомі подробиці бійки противників ЛГБТ з поліцією ОдесиЯйця і газ

Зокрема, нападники розпилили газ та закидали людей яйцями.

Відео дня

Відзначається, що в результаті неправомірних дій чоловіків постраждали двоє поліцейських, яких доставили в лікарню.

Затримано 16 осіб

«У Приморський відділ поліції з Думської площі (де сталася НП - УНІАН) правоохоронці доставили 16 порушників громадського порядку», - сказано в повідомленні.

Зараз у територіальному відділі поліції у всіх зловмисників беруть пояснення. Відносно їх будуть складені протоколи за ст.173 (дрібне хуліганство) і 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також вирішується питання про відкриття провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Що планувалося

Як пояснили представники оргкомітету фестивалю, захід, на який вони зібралися, мав пройти у форматі "живого ланцюга підтримки" під гаслом "майбутнє творять небайдужі!". Ця була акція запланована замість традиційного "маршу рівності", який скасували через пандемію COVID-19.

Хронологія подій

30 серпня 2020 року близько півсотні представників організації "традиція і Порядок" зібралися на Приморському бульварі біля місця ходи "Маршу рівності", який планували провести представники ЛГБТ.

Прихильники традиційних сімейних цінностей напали на учасників акції ЛГБТ. Напад стався в центрі Одеси.