У соцмережах Шпір позиціонує себе "бренд-стратегом" / facebook.com/misha.shpir

У Львові компанія молодиків побили чоловіка, який, за їхніми словами, ображав українців та називав День Незалежності «сільським святом».

Читайте такожУ центрі Одеси напали на групу підлітків: у хід пішли зеленка та сльозогінний газ

Відео нічного інциденту з’явилось на YouTube.

Нападники кажуть, що чоловік сам спровокував конфлікт, напередодні недоречно висловившись у соціальній мережі про державне свято й не добравши слів про мешканців Заходу.

На відео, опублікованому 25 серпня виданням Галицькі гроші, чути, як чоловік по інший бік камери ображає мешканців Івано-Франківська.

«Сільські народні гуляння. Усі, бл*ть, у вишиванках. Такі серйозні люди, святкують День Незалежності. Та мені по*уй. Який пизд*ць», – коментує він.

Що розлютило львів’ян

Постраждалий Михайло Шпір у Facebook вже відреагував на дії львів’ян і заявив, що писатиме відповідні депутатські запити.

У дописі за 24 серпня він різко висловився і щодо державного прапора.

«52-метровий прапор України з соломи, який встановили у Тернопільській області, претендує на світовий рекорд. Завтра забацають герб з кізяку», – написав Шпір.

Чоловік також знімав й антиукраїнські відео, у яких фактично повторював наратив Кремля. А українців називав «селюками».

Скріншот

«А який бренд оберете ви: радянський, під яким активно розвивалась наука і людина освоювала космос або тризубець, під яким селюки проїдають залишки радянської економіки, ходять до церкви й стрибають по майданах», – йдеться у дописі за 16 липня.

Михайло Шпір є ще й активним оглядачем проросійського ресурсу «Україна.ру», відомого своєю кремлівською й антиукраїнською риторикою. Там його називають «політтехнологом». Хоч сам Шпір позиціонує себе бренд-стратегом.

Михайло Шпір значиться в списку бази "Миротворець" ще з 2017 року. За даними центру, він "антиукраїнський пропагандист" і "провокатор"

"Поширення інформації антиукраїнського змісту; розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Є одним із кандидатів від політичної платформи Медведчука "Опозиційна платформа – За життя". Місце народження: м Івано-Франківськ. Місце роботи: ТОВ" Керуюча компанія "Системи", генеральний директор; 2009 – редактор журналів "Сноб" і "Золота каста", – йдеться в інформації про нього на сайті "Миротворця".