Правоохоронці шукають вибухівку на ЧАЕС / фото УНІАН

Правоохоронці перевіряють інформацію про мінування Чорнобильської атомної електростанції. Невідомі надіслали відповідний лист на електронну пошту.

Про це повідомляє прес-службу Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська атомна електростанція".

"28 липня на електронну пошту ДСП "Чорнобильська АЕС" від невідомої особи знову надійшло повідомлення про те, що на території промислового майданчика станції закладено вибуховий предмет", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

На електростанції оголосили режим аварійної готовності, виконали заходи щодо захисту персоналу станції та заходи щодо запобігання терористичній загрозі.

Читайте такожКому свято, а кому - "зона": у Чорнобилі за п'ять днів 2021 року спіймали 14 "сталкерів" (фото)

Крім того, на АЕС створено оперативний штаб з представниками СБУ, Нацполіції, ДСНС.

Через повідомлення про мінування туристичні групи змушені чекати, коли завершать пошук вибухівки.

У прес-службі Національної поліції України в Київській області повідомили, що продовжують перевірку інформації про нібито мінування Чорнобильської атомної електростанції.

"Йде перевірка ... Кінологи і вибухотехніки на місці", - сказали в поліції.

У прес-службі також додали, що в поліцію повідомлення про цю ситуацію надійшло близько 10:20.

Правоохоронці не виявили вибухових пристроїв і небезпечних речовин на території Чорнобильської атомної електростанції.

Національна поліція в Київській області повідомила, що правоохоронці не виявили вибухових пристроїв і небезпечних речовин на території Чорнобильської атомної електростанції.

Читайте такожНа Рівненщині у ДТП потрапив автобус з десятками прочан, які поверталися з Києва до Львова"Після проведення спільної наради працівників підприємства, Національної поліції України, СБУ, НГУ і ДСНС, на території підприємства був введений режим аварійної небезпеки. На місце події відразу прибули слідчо-оперативна група Вишгородського районного управління поліції, кінологи, вибухотехніки поліції Київщини", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці також несли службу на всій 10-кілометровій території зони відчуження, трьох контрольно-пропускних пунктах і патрулювали місцевість. АЕС охороняли працівники Національної гвардії України, також були залучені два екіпажі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Під час проведення перевірки вибухових пристроїв і небезпечних речовин на території атомної електростанції виявлено не було, о 15:20 режим аварійної небезпеки знятий", - йдеться в замітці.

Як раніше повідомляв УНІАН, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, яким пропонується визнати кримінальним проступком проникнення в зону Відчуження без дозволу або самовільне поселення там.