Підозрювані використовували спецобладнання для крадіжок газу / Ілюстрація REUTERS

На Харківщині співробітники районного ТЦК крали газовий конденсат, користуючись можливістю вільно пересуватися під час комендантської години. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону. 

За версією слідства, тепер уже колишній охоронець одного з районних ТЦК Харківської області створив організовану групу, до якої залучив ще трьох теж уже колишніх військовослужбовців цього ж військкомату.  

"Протиправна діяльність їх полягала у викраденні нафтопродуктів, які перебувають у магістральних трубопроводах Харківської області. Користуючись можливістю вільно та безперешкодно пересуватися під час комендантської години фігуранти за допомогою спеціального обладнання вчиняли крадіжки", – повідомляє прокуратура.

Відео дня

За підрахунками правоохоронців, загалом фігуранти змогли викрасти газового конденсату на загальну суму понад 400 000 грн. Також зазначається, що своїми діями зловмисники могли спричинити аварію і пожежу на газовій магістралі, в тому числі із загибеллю людей.

Наразі усім чотирьом повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України – крадіжка у великих розмірах, вчинена організованою групою в умовах воєнного стану. Якщо провину буде доведено в суді, їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Інші кримінальні новини

Як писав УНІАН, військовий намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі. Загарбники викрали родичів чоловіка та піддавали жорстоким тортурам, щоб вони вмовили сина працювати на користь ворога.

Також ми розповідали, що суд обрав запобіжний захід чоловікам, які з сокирами напали на працівників ТЦК на Буковині. Нападників залишили під вартою без права внесення застави.

Вас також можуть зацікавити новини: