Вбивству передував конфлікт між атовцем та нападниками у місцевому клубі / фото Нацполіції

На Тернопільщині учасник АТО на Великдень смертельно поранив ножем одного із шести нападників на його будинок.

Читайте такожВ центрі Одеси сталася масова бійка: одному з учасників порізали обличчяЯк повідомили УНІАН в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, інцидент стався 2 травня близько опівночі у селі Глещава.

За словами начальника місцевого відділення поліції Андрія Купчака, компанія з шести осіб приїхала на дискотеку в місцевий клуб з сусіднього села Іванівка.

Відео дня
Інцидент стався на Великдень / фото Нацполіції

За інформацією поліції, в клубі 24-річний місцевий житель зробив їм зауваження. Розгорівся конфлікт. Аби уникнути бійки житель Глещави втік додому та закрився. Однак компанія з шести осіб прийшла вночі на його подвір'я. Вони вирвали дверні ручки та вибили двері. Про нападників юнак одразу повідомив до поліції.

«На момент хуліганства в будинку разом з ним була мама. Як пояснює підозрюваний, він злякався за неї, тому взяв в руки ніж. Коли почалася штовханина, юнак вдарив ножем одного з нападників. Потерпілий, відбігши 300 метрів, помер від втрати крові», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний зізнався у скоєному. На момент бійки, за даними Купчака, він був тверезий.

Атовця помістили під цілодобовий домашній арешт / фото Нацполіції

Юнаку оголосили підозру за статтею 118 ККУ (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Керівник відділу комунікацій Національної поліції Тернопільської області Сергій Крета в коментарі УНІАН повідомив, що підозру учаснику АТО погоджував прокурор, і стосовно статті, яку йому інкримінують, порадив звернутися до обласної прокуратури.

Водночас керівник прес-служби Тернопільської обласної прокуратури Леся Гурецька повідомила УНІАН, що читала про цей випадок у ЗМІ і поки не готова давати коментарі.

Вас також можуть зацікавити новини