Від акули також постраждав гід / фото ikapa.ru

У Міністерстві довкілля Єгипту повідомили про створення робочої групи через напад акули на туристів, внаслідок якого постраждали громадяни України.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Робоча група, яка займається розслідуванням обставин інциденту, виконує свої робочі завдання, щоб точно визначити причини поведінки акули щодо потерпілих і обставини, які призвели до цього. Міністерство довкілля шкодує про травми, отримані пораненими, і бажає їм швидкого одужання", - повідомило єгипетське відомство.

Відео дня

Наразі робоча група встановила, що на людей напала океанічна акула з білим плавцем розміром близько двох метрів.

Також міністерство підтвердило, що двоє з постраждалих – туристи з України (мати і син), а також гід, що супроводжував туристичну групу із загалом шести осіб в районі дайвінг-зони Shark Reef в заповіднику Рас-Мухаммад у Південному Синаї.

Читайте такожНапад акули на українців в Єгипті: у МЗС розповіли про стан постраждалих (відео)

Напад акули на українця в Єгипті: що відомо

  • 25 жовтня під час стоянки екскурсійної яхти у територіальних водах національного заповідника Рас-Мохаммед, що знаходиться поблизу міста Шарм ель-Шейх, українські туристи, мати і син, зазнали нападу акули під час плавання.
  • Їх терміново було доставлено до міської лікарні Sharm International Hospital, де надано медичну допомогу.
  • "Мати отримала глибокі рани від укусів хижака. Дитина ж зазнала серйозніших травм: у неї була ампутована верхня кінцівка нижче ліктя, наявні глибокі рани на спині", - повідомили в посольстві України в Єгипті.
  • У Держагентстві розвитку туризму України закликали всіх туристів бути максимально обережними в країні перебування, заздалегідь ознайомитися з правилами безпеки та брати екстремальні тури у своїх ліцензованих туроператорів або їхніх офіційних локальних партнерів.