Окрім дівчинки, на вихованні у 27-річної жінки є ще четверо малолітніх дітей / Pixabay

На Житомирщині поліція розслідує обставини побиття матір’ю малолітньої дитини.

Як інформує відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Житомирській області, повідомлення про подію до Радомишльського відділення поліції надійшло надвечір 29 липня.

Зазначається, що у будинку було виявлено дівчинку, віком 1,3 роки, з явними ознаками побиття. Під час першочергового огляду лікарі діагностували у неї синці та забої на обличчі та голові, уже у лікарні, куди терміново госпіталізували дівчинку – закриту черепно-мозкову травму.

Відео дня

«Попередньо поліцейські встановили, що маленьку дівчинку побила нетвереза мати нібито за те, що дитина своїм плачем заважала їй випивати», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожВ Одесі пасажир маршрутки побив вагітну жінку, аби не поступатися місцем

Відомо, що дитина проживає у будинку разом з матір’ю та її співмешканцем, які мають пристрасть до алкоголю. Окрім неї, на вихованні у 27-річної жінки є ще четверо малолітніх дітей, найстаршій з яких 10 років.

Зазначається, що вказана родина перебуває на обліку соціальних служб. Упродовж останніх двох років мати притягувалась до адміністративної відповідальності за неналежне виконання обов’язків по вихованню дітей. А ювенальні інспектори поліції ще у квітні ініціювали розгляд доцільності перебування дітей разом з матір’ю. Однак рішення так і не було прийняте.

За сукупністю цих обставин правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною) КК України.

Четверо інших дітей наразі вилучені з родини і перебувають під наглядом бабусі.

За побиття дитини матері загрожує обмеження чи позбавлення волі строком до 2 років.

Як повідомляв УНІАН, у Харківській області на одній з баз відпочинку неадекватний чоловік влаштував скандал. Відпочивальник вимагав ще алкоголю, хоча був вже добряче напідпитку.