Архімандрит Никита (Андрій Сторожук) / фото: molbuk.ua

У Чернівцях священнослужитель місцевої єпархії колишньої Української православної церкви (московського патріархату) звернувся з листом до Служби безпеки України, в якому закликав правоохоронців закрити редакцію газети «Молодий буковинець» на повний карантин.

Як повідомили УНІАН журналісти газети, це сталося після того, як інформаційний портал «МБ» передрукував інформацію сайту «Релігійна правда», який, посилаючись на власні джерела, повідомив про те, що в керівника Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП митрополита Мелетія та ще ряду священнослужителів виявили коронавірус.

Журналісти повідомили, що напередодні вони зверталися за коментарем до єпархії з приводу цієї інформації, однак в УПЦ МП на запитання журналістів не відповіли.

Відео дня

Пізніше, за словами журналістів, архімандрит Никита (Андрій Сторожук), який є секретарем єпархії, відвідав редакцію газети, де він демонстративно кашляв на працівників та «поводився нахабно».

За словами працівників «Молодого буковинця», пізніше архімандрит звернувся з листом до СБУ, в якому повідомив, що «вчора на сторінках газети «Молодий буковинець» дізнався, що захворів на COVID-19», після чого він «не обдумавши свої дії, відвідав редакцію «Молодого буковинця» на вулиці Головній, 41».

При цьому священнослужитель зазначив у листі, що «контактував з головним редактором та іншими особами», проте «жалкує і розкаюється у своєму вчинку» та обіцяє більше не наражати на небезпеку нікого.

Водночас Никита закликав керівництво СБУ направити до редакції «МБ» представників відповідних служб з метою перевірки епідеміологічного стану у будівлі редакції.

«При потребі провести заходи з дезінфекції приміщень та закрити установу на повний карантин», – йдеться у листі архімандрита.