У Дніпрі військовий на АЗС убив собаку, зловмисника затримають / фото REUTERS

Військового, який у Дніпрі убив собаку на автозаправці, затримають і передадуть до військової служби правопорядку, заявив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Про це Резніченко повідомив у Telegram, де оприлюднив відео вбивства тварини людиною у формі.

"Попросив поліціянтів розібратися з розстрілом собак на заправці у Дніпрі. Вони розібралися. Убивцею собаки з цуценятами виявився військовий… Зараз він на півдорозі до Бахмута. Його затримають і передадуть до військової служби правопорядку. Вона визначить, як бути з цим… кривдником тварин", - написав Резніченко.

Відео дня

Водночас він додав, що вважає, що такий вчинок не гідний звання військового.

"У нас війна. Ми воюємо за людські цінності. Ми стоїмо проти нелюдської жорстокості, проти дикунства. Ми воюємо за те, щоб у нашій країні, у нашій області було безпечно. Усім! Війна не дає права ані військовому, ані цивільному убивати просто так… Нищити треба ворога, а не безпорадних перед зброєю тварин", - наголосив чиновник.

Він зазначив, що військовий має понести покарання за свій "невійськовий" вчинок.

Раніше стало відомо, що в Одеській області 19-річний хлопець вбив собаку і п’ять цуценят, щоб помститися сусідці, яка не позичила йому гроші.

Нагадаємо, в Україні передбачено кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами - це ст. 299 Кримінального кодексу. Максимальне покарання - вісім років позбавлення волі.

Вас також можуть зацікавити новини: