33-річного зловмисника затримано / фото Facebook Василя Архіпова

У Нікопольському районі Дніпропетровської області нетверезий чоловік погрожував підірвати гранатою поліцейських, які охороняють зруйнований Олексіївський міст.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.

«2 червня 33-річний зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, підійшов до поліцейських під час несення служби по охороні аварійного Олексіївського мосту дістав із кишені гранату «Ф-1» та погрожував її підірвати», - йдеться у повідомленні.

Відео дня
У соцмережах повідомляють, що зловмисник раніше брав участь в АТО / фото Facebook Василя Архіпова

Боєприпас вилучено та направлено на експертне дослідження. Наразі чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом слідчим Нікопольського відділу поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавленням волі.

Також під час слідчих дій встановлено, що зловмисник у 2018 році був засуджений за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Користувачі соцмереж повідомляють, що чоловік раніше проходив службу в АТО.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня біля села Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області обвалився міст через річку Чортомлик під час руху по ньому фури, що була завантажена металевими трубами вагою близько 20 тонн.

За фактом обвалу мосту відкрито три кримінальні провадження: за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 1 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) та ч. 1 ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу України.

Наприкінці травня військові спорудили понтонну переправу поряд зі зруйнованим мостом.