Чоловіку загрожує довічне позбавлення волі \ Фото УНІАН

У столиці затримано чоловіка, який вбив 6-річного сина та підпалив квартиру, щоб приховати злочин.

Читайте такожСмертельна пожежа в Києві: чоловік після сварки з дружиною підпалив ліжко з дитиною (фото, відео)Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

5 жовтня близько 20:30 на лінію «102» надійшло повідомлення, що у квартирі на проспекті Правди у Подільському районі столиці закрився чоловік з малолітньою дитиною і нікого не впускає. Ігноруючи прохання колишньої дружини та працівників спецслужб відкрити двері, чоловік підпалив житло.

Відео дня

За допомогою спеціальної техніки працівники служби порятунку зрізали двері, потрапили в середину приміщення та загасили пожежу. Як виявилося, осередком пожежі був диван, на якому виявили тіло малолітнього хлопчика з ознаками насильницької смерті.

Затриманий на місці події чоловік розповів, що, не бажаючи повертати 6-річного сина, ножем вбив його, після чого підпалив тіло, щоб приховати злочин.

Наразі затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину за п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне протиправне заподіяння смерті малолітньої дитини"). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Слідчі дії тривають.

Що відомо про смерть дитини

Увечері 5 вересня чоловік посварився з дружиною, після чого підпалив ліжко, де знаходився їхній син. Спочатку вважалося, що дитина задихнулася й померла.

Правоохоронці затримали чоловіка, який, за попередніми даними, причетний до загибелі дитини під час пожежі в квартирі на столичному Виноградарі.